Fra venstre: Gisle Knudson og Olaf Knudson.

Tekstavsnitt mer standarisert oppsett

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In accumsan massa id ex faucibus, ut hendrerit elit consectetur. Sed scelerisque quam libero, at maximus leo tempus tempus. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia curae; Suspendisse vulputate cursus maximus.

Begynte med en sykkel

1945

Det var Olaf Knudson som startet det hele. I 1945 byttet han bort sykkelen sin for å få nok spiker til å bygge et sagbruk i Eggedal. Krigen hadde etterlatt seg et behov for gjenoppbygging, og trelastproduksjonen var derfor veldig sentralt.

Olaf var dessuten en velkjent mann i lokalsamfunnet, og var varaordfører i Sigdal fra 1948 til 1956. I 1954 ble han også innvalgt på Stortinget, hvor han satt fram til 1977.

Bildet viser Eggedal sentrum i ca. 1956.

Familiebedrift

1976

1. januar 1976 tok Olafs sønn Gisle Knudson over driften. Han hadde skaffet seg en god utdannelse, og viste seg som en begavet forretningsmann og dyktig administrator. Gisle gikk dessverre bort så alt for tidlig, i 1990. Bildet av Gisle er fra Bygdeposten.

I dag er det Olafs barnebarn, brødrene Herleik og Jostein Guttormsen, som deler på driften. De kom inn fra hhv. 1991 og 1993.

Vokser seg større

1992

Eggedal Sag har siden oppstarten vokst seg gradvis større. I 1992 gikk Vikstrand Bruk i Mjøndalen konkurs. Bruket ble kjøpt opp, og fungerer i dag som utsalgssted.

Siden tidlig 2000-tall har det vært gjort flere store investeringer, blant annet ny trelasthall og butikklokale i Mjøndalen og ny høvellinje og beiseanlegg i Eggedal.

I 2014 kjøpte Eggedal Sag tre nye butikker fra tidligere VSN Bygg og Trelast, og fikk med det utsalgssteder rundt Norefjell og ned mot Drammen. Vi har egenproduksjon av innvendig panel, utvendig kledning, rekker og lekter.

Ny butikk i Eggedal og investering i høvellinje

2007 – 2009

Varmbutikk utvides i Eggedal i takt med økt etterspørsel, spesielt i hyttemarkedet. Samtidig tar Eggedal Sag stadig nye markedsandeler og det nye volumet av trelastsalget realiserer nye investeringer i egenproduksjon. Ny høvellinje blir derfor kjøpt og montert, med oppstart i 2009.

Nye produkter og kjøp av VSN Bygg & Trelast AS

2012 – 2013

Eggedal Sag videreutvikler sin panel- og kledningsproduksjon til et eget konsept med ferdigbehandlede produkter. Avtale inngått med Sigdal Jern & Bygg om kjøp og overtagelse av byggevareutsalg i Sigdal, Noresund og Vikersund.

Nytt beiseanlegg og etablering av Trehus Element AS

2016 – 2017

Etterspørselen etter ferdigbehandlede produkter øker og det investeres derfor i nytt beiseanlegg i Eggedal. Samtidig går Eggedal Sag sammen med Trehus og investerer i egen elementfabrikk som bygges og settes opp i Eggedal med ferdigstillelse året etter.

Det gamle butikkanlegget i Vikersund lå lite gunstig plassert. Nytt butikkanlegg blir derfor bygget i Heggenveien i Vikersund på Hære sin tomt og Eggedal Sag flytter inn med åpning 12.10.2016.

Etablering av merkevaren Fjellstøtt og ny milepæl

2020

I 2012 ble ideen om å utvikle et eget panelkonsept med ferdigbehandlede paneler unnfanget. Lenge var dette produkter som hovedsakelig ble brukt av lokale tømrere, men vi var sikre på at produktene kunne falle i smak hos flere.

I 2020 bestemte vi derfor at våre egne produkter skulle bli en egen merkevare, og valget av navn falt på Fjellstøtt.

Herleik Guttormsen

Jostein Guttormsen